HomeProjecten RDW testcentrum Lelystad, een opdrachtgever met hoge eisen

RDW testcentrum Lelystad, een opdrachtgever met hoge eisen

Naast het vliegveld van Lelystad ligt het testcentrum van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). In de nazomer van 2010 heeft er op het terrein groot onderhoud plaatsgevonden. Bruil Infra was verantwoordelijk voor de uitvoering hiervan.

Strak tijdspad

Op dit terrein worden naast het uitvoeren van rijvaardigheidstrainingen allerlei testen en metingen uitgevoerd die verband houden met het gemotoriseerd verkeer zoals wij dat in Nederland kennen. Op het terrein bevinden zich naast de grote kombaan diverse high-tech meetobjecten in verschillende soorten verhardingen.

"We hebben de klus in maart 2010 aangenomen en dit was geen gewone aanbesteding. Naast het indienen van een prijs moest er ook een plan van aanpak komen. Dit hebben we bij GAIM neergelegd." Aldus Rob Kolijn bedrijfsleider bij Bruil Infra. Nadat het werk in maart 2010 binnen was is gelijk gestart met de werkvoorbereiding. Omdat RDW het terrein ook verhuurd aan andere partijen zoals autofabrikanten en bedrijven die rijvaardigheidstrainingen verzorgen, was door de RDW een strak tijdspad opgelegd waarbinnen de daadwerkelijke werkzaamheden moesten worden uitgevoerd. In een kort tijdpad moeten dan zoveel werkzaamheden gebeuren en dat op een extreem hoog kwaliteitsniveau. Een goede doordachte planning is dan noodzakelijk. "We zijn wel gewend om zulke grote producties in een kort tijdsbestek te maken, maar het is toch heel ander werken dan bijvoorbeeld een weekendafsluiting op een snelweg" vervolgt Kolijn. Naast circa vijftigduizend vierkante meter asfalt vervangen te hebben in één week, heeft Bruil Infra ook de slipcirkels en diverse gladde vlakken voorzien van een nieuwe gladde coating. Tenslotte is het waterbassin, dat gebruikt wordt om de diverse objecten nat te houden tijdens het gebruik, gerenoveerd.

Al met al kijkt Kolijn terug op een uitdagende klus. "Die hoge kwaliteitseisen zijn te halen, maar we hebben af en toe alle zeilen bij moeten zetten om aan de eisen te voldoen. Het geeft wel een voldaan gevoel als je aan het eind van de rit toch weer waarmaakt zoals je het vooraf hebt afgesproken."

Feiten & cijfers

Meer weten over dit project?

Contact Rob Kolijn » Bezoek de projectwebsite »
+